Márkanév

A "FitoCanini®" márkanév

védjegyoltalom alatt áll.

 

 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által az M1603465 ügyszámon, 221795 lajstromszámon nyilvántartott „FitoCanini®” védjegy jogosulatlanul használatát jogszabály tiltja

 

A védjegyoltalom kizárólagos jogokat ad a védjegy jogosultjának (tulajdonosának). Aki ezeket a kizárólagos jogokat megsérti, védjegybitorlást követ el.

 

A védjegybitorlás jogkövetkezményei körében a Büntető Törvénykönyv 388. §-ának értelmében vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a védjegy jogosulatlan utánzásával vagy átvételével, illetőleg a védjegy utánzásával vagy átvételével előállított árú/szolgáltatás forgalomba hozatalával, vagy az ilyen árú/szolgáltatás forgalomba hozatal céljából való megszerzésével vagy tartásával megsérti a védjegyjogosult oltalomból eredő jogait és ezzel vagyoni hátrányt okoz.

Súlyos esetben a büntetés bűntett miatt akár tíz évig terjedő szabadságvesztés is lehet. 

Miután évek óta nagy sikerrel alkalmaztuk a termékeinket lovaknak, óhatatlanul felmerült az igény a kutyások részéről is a természetes gyógymódok iránt. A FitoCavallo® lovas névhez hasonló hangzásúnak és szellemiségűnek találtuk a FitoCanini®-t, mely így a kutyáknak és cicáknak készült termékek nevévé vált.