top of page

A brand és a márkanevek

2002-ben kezdődött az egész történet...

Én, Marton Zsófia, az akkori lovamat, Madonna Csillagot, súlyos kehességből hoztam vissza a gyógynövények segítségével. Ez meghatározó pont volt nem csak a saját, hanem több ezer lovas és ló életében is.

 

Kezdetben újságcikkeket írtam a témában, és "Gyógynövények felhasználása a lovak takarmányozásában" címmel elkészítettem a szakdolgozatomat a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, melyet 2004-ben jelesre védtem.

 

Majd 2005-re, az akkori nemzeti takarmányozási referensi munkám mellett megírtam a LÓHERBA- Gyógynövények lovaknak című könyvet. Számos esetben a brüsszeli repülőtéren gépeltem a sorokat, egy-egy fárasztó Európai Bizottsági ülést követően.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel éveken át online tanácsokat adtam, majd elkészítettem a LÓHERBA recepteket, és átadtam egy nagykereskedőnek, aki elkezdte forgalmazni ilyen néven a termékeket. Ezek ugyan kezdetleges receptúrák voltak, de így is segítséget jelentettek sok lovasnak.

 

Néhány évvel később a férjem, Szabolcsi Károly úgy döntött, hogy lehetővé teszi számomra, hogy teljes időmben ezzel a témával foglalkozzak. Egy kedves ismerősünk, Janászik Andrea lótenyésztő javaslatára a FitoCavallo® nevet választottuk brand névnek. Nemsokkal később, egy másik kedves ismerősünk, Lenner Nóra javaslatára a kutyás termékhez a FitoCanini® nevet társítottuk.

Ekkor már meghatározó volt a Hagyományos Kínai Állatorvoslás hatása a receptúrákra, ami nagyban megnövelte termékeink hatékonyságát. Időközben a webshopunkat is elneveztük, így jött létre a Fito-store (fito=növény, store=bolt, áruház).

 

Évekkel később a FitoCavallo®, a FitoCanini® és a Lóherba® márkaneveket levédettük, hogy elkerüljük az esetleges visszaéléseket. Hiszen, a név kötelez, mi pedig teljes szívünket-lelkünket beleadjuk abba, amit ezek a márkanevek takarnak.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a történetünket. Ha Neked is van, kérjük oszd meg velünk! 

FITOSTORE LOGO.png
fitocaninilogo vektorr.png
fitocavallo_vektoros_edited_edited.png
g3216_edited.png

Védjegyoltalom

A "FitoCanini®", a "FitoCavallo®" és a "Lóherba®" márkanevek védjegyoltalom alatt állnak.

 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által nyilvántartott „FitoCanini®”, "FitoCavallo®", "Lóherba®" védjegyek jogosulatlanul használatát jogszabály tiltja.

 

A védjegyoltalom kizárólagos jogokat ad a védjegy jogosultjának (tulajdonosának). Aki ezeket a kizárólagos jogokat megsérti, védjegybitorlást követ el.

 

A védjegybitorlás jogkövetkezményei körében a Büntető Törvénykönyv 388. §-ának értelmében vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a védjegy jogosulatlan utánzásával vagy átvételével, illetőleg a védjegy utánzásával vagy átvételével előállított árú/szolgáltatás forgalomba hozatalával, vagy az ilyen árú/szolgáltatás forgalomba hozatal céljából való megszerzésével vagy tartásával megsérti a védjegyjogosult oltalomból eredő jogait és ezzel vagyoni hátrányt okoz.

Súlyos esetben a büntetés bűntett miatt akár tíz évig terjedő szabadságvesztés is lehet. ​

bottom of page