top of page

Húgykő ellen gyógynövények kutyáknak

A húgykövek kialakulhatnak gyulladásos betegségből, fertőzés miatt vagy az anyagcsere zavarából egyaránt. Többféle típusuk van, de mindre igaz, hogy a húgyúti átmosó terápia gyógynövényekkel csak akkor jöhet szóba, ha az ultrahangos állatorvosi vizsgálat alapján nem olyan nagy a kő mérete, hogy műteni kelljen kutyát.

Gyógynövényekkel a kisebb kövek és a húgyhomok kihajthatók, de a fitoterápia elsődleges szerepe a kiújulás megelőzésében van.

Ilyen esetben a FitoCavallo® & FitoCanini® KIDNI gyógynövény-keverék etetését javasoljuk az étrend, illetve az állatorvosi kezelés kiegészítésére. A gyógynövény-keveréket teljes adagban etetjük a kutyával: a tünetek teljes megszűnéséig, de legalább 1 hónapig. Hajlam esetén, a kiújulás ellen havonta egy hetes kúrákat lehet tartani.



Húgyúti megbetegedésre hajlamos kutyáknak olyan eledel javasolt, amely elősegíti a húgyúti rendszer egészséges működését. Léteznek olyan állatorvosi étrendek, melyek kifejezetten a húgyutak egészségének javítására szolgálnak bizonyos kövek feloldásával és ismételt kialakulásuk megakadályozásával. Ilyenek például a Royal canin "Urinary" állatorvosi diétás termékei.


Az alábbi képet egy kedves FitoCanini vásárlónktól kaptuk. A kb. 20 kg-os kutya felfázott, majd tőzegáfonyát kapott az állatorvos javaslatára. A nehezen, erőlködve pisilő eb a FitoCanini KIDNI és IMMUN gyógynövény-keverékünket ette 3 hete, miután a képen látható köveket elkezdte kipisilni (az összes 2 hét alatt távozott). A gazdi fotózta, elküldte - köszönjük, nagyon kedves! :-)

A képeket látva, javasoltuk, hogy menjenek el állatorvoshoz egy ultrahangos kivizsgálásra, mert ha nagyobb kő is van a hólyagban, akkor bajt csinálunk a vízhajtó herbákkal.


Ha kérdésed van, vagy észrevételed megosztanád velünk, itt veheted fel velünk a kapcsolatot: fitocanini@gmail.com.

557 megtekintés
bottom of page